Un vol en globus de 27 de gener de 1996.

Comentaris escrits del vol de 27 de gener de 1996.

Aquell dia d’hivern hi havia molt sol i molta neu. La previsió correcta. Bé la previsió que podíem mirar per la tele i escoltar per la ràdio.

En aquell temps érem fidels els dijous al matí a Catalunya ràdio escoltant la meteo a la carta. Crec recordar que hi havia encara en Rodriguez-Picó.

Pensant fer un vol calmat decideixo sortir de La Molina per aprofitar els ventets que ens portarien a la vall de Cerdanya i aterrar suaus. El cel és ben blau, la neu ben blanca. Tot ben clar i net. Condicions idònies.

Ens enlairem del camp del Verge de les Neus. En Ximenis fa la recuperació.

Tot just sortir de la protecció de les muntanyes entenc perqué està tot tant net. Un vent ben fort de W! No tinc temps ni de tornar a baixar a la vall de La Molina!!

Bé, doncs a seguir a veure on ens porta el vent. Vol extraordinari sobre la neu del pla de Salines.Vaig pensar que podia posar-me a recer en les valls que baixen del Puigmal i volava ben baix.

A la primera vall ja vaig veure que això de volar tant baix, amb tant vent i amb tantes muntanyes era ben especial. Una descendència de rotor ens fa baixar a més de 5m/s!!!

El podem fer sortir per dalt sortint com un coet i agafant molta alçada, on veiem que no fa tant vent. En aquell moment el comandant de la base de Ste. Léocadie truca per ràdio i ens diu que podem aterrar o vulguem de les muntanyes que hi ha un helicòpter preparat per venir-nos a buscar immediatament.

Li dic al comandant que prop de terra anem massa ràpid i que no em veig capaç d’aterrar en seguretat i que decideixo passar Puigmal i Cambre d’Ase i intentar-ho en la vall més ampla de Vernet. Em diu que d’acord que qualsevol cosa li digui, que vagi amb cura que la météo havia girat de cop i que les previsions no estaven encertades amb la entrada de tant vent de W-NW. Li agraeixo l’atenció i que estigui al tanto de nosaltres.

Seguim el vol. Ara ja estic més tranquil. He passat un moment d’estres fort.

Les muntanyes nevades ara semblen acollidores i es mostren en plenitud i ho gaudim plenament. Continuem volant a alçada amb vents amables i no massa ràpids.

Passem la Cambra d’Ase i ja veiem la zona de Canigó on podrem entrar.

Prenc cura de no tornar a deixar-me enganxar per turbulències i entrem suaus prop del poble de Casteil, buscant i trobant sense problema i en calma un camp per aterrar.

Un vol de 3 hores i 5 minuts. Esperem en Ximenis esmorzant-dinant en una terrassa a Vernet.

Un vol d’aprenentatge, com quasi tots, on vaig superar pors i tenir confiança les persones i en el material. I en mi mateix!

En la tornada passem per Ste. Léocadie i visitem al comandant per agrair-li de nou la seva atenció.

No tinc imatges d’aquell vol, només el record ben present i els comentaris escrits.

 

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.